VEZİRKÖPRÜ - ŞAHİNKAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (SAĞLIK MESLEK LİSESİ)

TARİHÇE

Okul /Kurum Adı

VEZİRKÖPRÜ - ŞAHİNKAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (SAĞLIK MESLEK LİSESİ)

Kurum Türü

Mertcan AKSOY

2.  BÖLÜM

OKULUN   TARİHÇESİ

Sekiz   yıllık temel eğitim üzerine dört (4) yıllık bir eğitim veren sağlık Meslek   Lisesi İlçemizde 1990 yılında Sağlık Memurluğu Bölümü olarak Vezirköprü   Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde eğitim ve öğretime başlamıştır.1991 yılında   şimdiki binası olan eski hastane binasına taşınmıştır.

Eğitim   ve öğretim faaliyetleri Teorik ve Uygulamalı olarak iki ana unsur üzerinde   yürütülmektedir. Uygulamalı eğitim 11.ve12. sınıfta  teorik eğitimle   birlikte verilmekte,diğer sınıflarda ise teorik eğitim yapılmaktadır.Bunun   yanında okulumuzda 24+1 adet bilgisayar bulunan bilgisayar sınıfı,teknik oda   (meslek derslerinin uygulamalı olarak işlendiği sınıf) ve kısıtlı imkanlara   sahip bir kütüphanemiz eğitim öğretim çalışmalarında kullanılmaktadır.

Okulumuzda 1996 yılında bölüm değişikliğine gidilmiş ve Sağlık Memurluğu olan   bölüm Acil Tıp Teknisyenliği olarak (A.T.T.) değiştirilmiştir. Okulumuzdan   mezun olan öğrencilerin bir kısmı devlet kuruluşlarında ,bir kısmı ise özel   sektör kuruluşlarında çalışma  imkanı bulabilmektedirler. Ayrıca   okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz üniversitelerin 2 yıllık ön lisans   programlarına branşları dahilinde sınavsız olarak yerleşebilmektedirler.

Öğrencilerimiz teorik eğitim yanında   İlçemizde bulunan 200 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesinde uygulamalı   eğitim görmektedirler.11.ve 12.sınıf öğrencilerimizin katıldığı bu uygulamalı   eğitim sayesinde öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini uygulama ve geliştirme   imkanı bulmaktadırlar. Okulumuzun adı 2010-2011 eğitim öğretim yılından   itibaren Vezirköprü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak değişmiştir.

2012/2013   Eğitim – Öğretim yılından itibaren    okulumuza  Anestezi ve   Reanimasyon,  Sağlık Hizmetleri   Sekreterliği ve Hemşirelik alanları da açılmıştır.